V okrese Michalovce sa zrazili autobus a osobné auto

27.05.2013 Košice

Michalovce 27. mája (TASR) - Pri dopravnej nehode autobusu a osobného motorového vozidla, ktorá sa stala dnes popoludní medzi obcami Trhovište a Horovce v okrese Michalovce, utrpelo zranenia viacero ľudí. Okolnosti spomínanej kolízie momentálne vyšetrujú dopravní policajti.

Na odstraňovaní následkov nehody sa dnes popoludní podieľali 10 príslušníci z hasičských staníc v Michalovciach a Trebišove. Zuzana Farkasová z komunikačného a organizačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) informovala, že autobus prevážal približne 20 ľudí, z ktorých utrpeli zranenia dve osoby. Autobus viezol cestujúcich na linke Sobrance - Košice.

V osobnom motorovom vozidle sa ťažko zranili dve osoby, matka a dieťa, pričom dieťa Vrtuľníková záchranná zdravotná služba transportovala z miesta nehody do nemocnice v Košiciach.

Generálny riaditeľ SAD Michalovce Gajza Sačko TASR informoval, že vodička osobného auta prešla zo zatiaľ nezistených príčin do protismeru, kde sa následne zrazila s autobusom. Pri prechádzaní miernej zákruty sa zrejme dostatočne nevenovala vedeniu motorového vozidla.

"Autobus sa snažil zrážke vyhnúť a tak vošiel na krajnicu a následne sa prevrátil do priekopy," priblížil Sačko. Ako ďalej uviedol, okolnosti nehody sú momentálne predmetom vyšetrovania dopravnej polície.

Spomínaná 24-ročná vodička je momentálne v ťažkom stave hospitalizovaná na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny v michalovskej nemocnici. "Šoféra autobusu sme hospitalizovali iba s ľahkými zraneniami," povedala pre TASR hovorkyňa nemocnice Zuzana Gajdošiková.
 

Vyberte región